Verenigingsnieuws

20 april 2024

Nederlands kampioenschap Jachthoornblazen 2024

Op zaterdag 20 april bracht het Nationaal Park De Hoge Veluwe een symfonie van klanken voort tijdens het Nederlands Kampioenschap Jachthoornblazen. Negen getalenteerde groepen vulden de lucht met hun melodische tonen.

In een spannende competitie heeft onze eigen groep een prachtige prestatie neergezet, eindigend op een trotse vierde plaats. Dit succes is mede te danken aan de onvermoeibare inzet van onze dirigent, Nico van Vliet, wiens geduld en expertise ons hebben geleid tot deze prachtige plaats.

Elk jaar wordt het Nederlands Kampioenschap georganiseerd door een andere groep, en dit jaar was het de eer aan De Overlopers. Met een dubbele reden tot feestvieren, want niet alleen hebben zij dit prestigieuze evenement georganiseerd, maar ze vieren ook hun 50-jarig bestaan.

Uitslag NK Jachthoornblazen 2024

Groep Punten
1 Jachthoornblazers Rolduc 14000
2 Jachthoornblaasgroep “De Overlopers” 13970
3 Jachthoornblazers St. Hubertus Vlodrop 13760
4 Hoeksche Waardse Jachthoorn Blazersgroep Polderluid 13500
5 Jachthoornblaasgroep Eemland 12750
6 Jachthoornblazersgroep De Vlijtblazers 12550
7 Jachthoorngroep Midden-Limburg 12050
8 De Windewaaij Blaeserij 11900
9 Jachthoorn groep de Heuvelrug 10900

10 januari 2024

Niek Pegels 28 jaar bestuurslid

We schrijven 1996, 28 jaar geleden. Polderluid bestond 5 jaren en binnen het bestuur was een vacature ontstaan. Het op dat moment jongste lid trad naar voren en stelde zich kandidaat. Met een zeer ruime meerderheid werd Niek Pegels gekozen tot bestuurslid van Polderluid. Als bestuurslid vervulde hij lange tijd de functie van penningmeester en heden ten dagen, overigens ook alweer vele jaren bekleed hij de functie van secretaris. Een functie waar best aardig wat tijd in gaat zitten. Niet alleen thuis in de avonduren de zaken verwerken maar ook landelijke-, bestuurs- en verenigingsvergaderingen bijwonen, kortom een intensief verenigingsleven. Zo is Niek ‘stilzwijgend’ door de Polderluid-jaren heen gevlogen. Hij is niet alleen 28 jaar bestuurslid maar ook nog eens 28 jaar ouder geworden. Dat merk je niet in zijn doen en laten, nog altijd even energiek als toen.

10 Januari jl. tijdens het ‘Polderluid Nieuwjaarsconcert’ werd speciale aandacht geschonken aan de vele jaren noestere arbeid die Niek achter de rug heeft en werd hem door de voorzitter een bronzen beeld van ‘de Jachthoornblazer’ overhandigd. Het beeld krijgt een mooie plek in de huiskamer en wij gaan er vanuit dat Niek nog vele karen zal genieten van ‘de Jachthoornblazer’ en dat wij als Polderluid nog vele jaren van hem mogen genieten als collega-jachthoornblazer en bestuurslid van onze vereniging! Niek, nogmaals dank voor alle jaren besturen!

Scroll naar boven